Nordic Walking

NORDIC WALKING

Gange er en av kroppens basisbevegelser, og helt nødvendig for helsen vår. Samtidig er det den enkleste mosjonsformen man kan drive med.
Sammenlignet med vanlig gange uten staver , involverer NordicWalking  (også kalt stavgang) å bruke kraft gjennom stavene for hvert skritt. Nordic Walking bruker mer av hele kroppen (med større intensitet) og får stimulert muskler  som ikke er i bruk ved vanlig turgåing  (bryst, latissimus dorsi muskel, triceps, biceps, skulder, buk, spinal og andre kjernemuskler) og som er med på å øke hjertefrekvens i et gitt tempo.
Nordic walking har en estimert økning på 20 – 45%  i energiforbruk, sammenlignet med å gå uten staver.
Du kan gå når som helst og hvor som helst. Og tar du et par staver i hendene, øker du altså belastningen på kretsløpet markant og forbrenner langt flere kalorier.


 

Stride Vario  Ottanio

2-delt NordicWalking stav.  Ergonomisk håndtak  med N.C.S. (Nordic Click System), som gir rask og komfortabel utløsning av stroppen bare ved å trykke på en knapp.
Materiale: Alu F56.
Rørdiameter: 16/14 mm.
Lengde: 77-130 cm.
vekt: 209 g

 


Nordic Revo Alu-Ca

Sammenleggbar Nordic Walkingstav. nordic-revo-alu-caDual Tech Korkhåndtak med NCS system. Ypperlig stav til dem som ønsker å kombinere løping og stavgang. Kan fint pakkes i sekken (52 cm)
Materiale:  Ca 100+ Alu.  Lengde: 105/125cm.
Vekt: 200g

Gabel-revo


GABEL FLD Carbon

Tredelt, lett, kompakt, funksjonell og  sammenleggbar stav. (Ikke justerbar lengde)
Staver for en krevende bruk.
100% Carbon staver som egner seg  spesielt for stiløping og nordic-walking

Korkhåndtak med godt grep.
NCS Comfort stropp.
Sammenleggbar lengde er 41 cm.
Carbid spiss som gir godt og sikkert feste på alle typer underlag

Vekt: 170 g/stk i størrelse 120 cm
Lengder:  115-125 cm (5cm)

Stretch Lite

2-delt, lett Nordic-Walking teleskop stav.
Leveres med gummiholk  («asfalt-demper») og ergonomisk håndtak, for maksimal effektivitet og komfort. Dual Tech håndtak med  NCS system «quick release», gjør det enkelt å bytte og justere stroppene. Karbide spiss.
Vekt: 200 g. Lengder: 75/130cm.  Materiale: Alu F56 |Diameter:  16/14


Nordic Friend

2-delt, Nordic-walking stav.
Leveres med gummiholk  («asfalt-demper») og ergonomisk håndtak, for maksimal effektivitet og komfort. Dual Tech håndtak med  NCS system, gjør det enkelt å bytte og justere stroppene. Karbide spiss.
Vekt: 229 g. Lengder: 77/130cm.  Materiale: Alu F45 |Diameter:  16/14


Fusion

Fusion_TRK_20163-delt stav.
En all-round stav som passer like godt til trekking som NW. Ergonomisk rett håndtak med «hanske-rem». Ekstra trinser og walking tupp. Dual Tech håndtak med «quick release» system NCS gjør det enkelt å bytte og justere stroppene. Karbidespiss.  Vekt: 224 g. Lengde: 66/145 cm.   Materiale: Alu F60 | Diameter: 18/16/14

 

 

 


Stride Light NCS

Lett gåstav i fast lengde. Leveres med gummiholk  («asfalt-demper») og ergonomisk håndtak, for maksimal effektivitet og komfort.  Dual Tech håndtak med «quick release» system NCS gjør det enkelt å bytte og justere stroppene. Karbidespiss.
Vekt: 195g. Lengder: 100-130cm. (5cm) Materiale: Alu F45


 

 Se flere staver fra GABEL:

Deler    Trekking     Alpin        Nordisk       Fjell-topptur