Fellelim

GPO Fellelim

GPO Fellelim for vedlikehold av skifeller. Lim for skifeller
Når  skifellene er brukt en stund, kan det oppstå behov for å legge på litt ekstra lim på fellen, eller kanskje rense av hele fellen og legg på nytt lim over det hele.
GPO lim  kan brukes på alle typer feller. Limet påføres enkelt fellen i et tynt lag med en liten kost, en sparkel eller lignende. Limet skal deretter tørke 6 – 10 timer i romtemperatur, og vips så har du feller som sitter igjen!

Innhold:  100 ml.


Fellefeste for skitupp

Universal frontfeste for skifeller på opptil 70 mm bredde.
Den festes i front av fellen.  Den kraftige gummidelen sørger for at det er enkelt å dra bøylen over tuppen, og at den samtidig strammer og holder fellen på plass. Kan også brukes som reservefeste på andre feller.
Fellen festes lim-mot-lim eller nagles sammen.  Kjekk som reservedel i sekken.


Hva er  skifeller?

En fell under skiene kan beskrives som et teppe hvis fibre peker i en vinkel bakover og skal sørge for at skiene ikke glipper når du tar fraspark.  Den er laget av 65% mohair og 35% nylon.
Sporten har utprøvd produktet i stor grad for å finne den perfekte balansen mellom glidegenskaper og godt feste. For utvalgte ski tilbys også en 100% mohair fell som har bedre glidegenskaper, men en kortere levetid.

Hva er forskjellen mellom en fell som er integrert i vokslommen og en avtagbare skifeller som er festet til touring ski?
Med touring ski eller BC-ski, er felle festet kun for klatring. Den dekker nesten hele sålen, ikke bare vokslommen, noe som gjør at det gjør det vanskeligere å svinge. Ski som har integrert fell og har den riktige mengden hardhet, har fortsatt bra feste og påvirker ikke glidegenskapene.

Hvordan er fellen integrert i skien?
Skiens såle er designet og produsert slik at fellen kan festes i skiens smørelomme. Den er omtrent 1 mm høyere enn resten av sålen, som tilsvarer omtrent et standard lag med festevoks. At fellen er integrerte i sålen betyr rett og slett at det vil være et hull i skisålen når du fjerner fellen. I kombinasjon med korrekt stivhet på skien vil ikke fellen påvirke gliden. I frasparkfasen, når skien trykkes ned mot underlaget, vil fellen komme i kontakt med snøen og man får feste på samme måte som ved bruk festevoks.

Er fellen utskiftbar? Hvor lenge varer den?
Ja, du kan kjøpe en ekstra fell og erstatte den gamle. Langsiktige tester er gjort, og fellen har vart hele sesongen uten problemer, noe som er omtrent 800km avhengig av snøforhold.

En fell er et moderne alternativ til de tradisjonelle smørefrie skiene med stepsåle, og den passer også til racing ski. En fordel med begge alternativene er at de hjelper deg med å få godt feste på de fleste snøtyper, og i motsetning til voks, vil de definitivt ikke gjøre bilen din eller klærne skitne. Man trenger ikke å gruble over hvilken festesmøring man skal bruke til enhver skitur.

Hvordan å ta vare på fellen?
Intet spesielt vedlikehold er nødvendig. Men det kan lønne seg å rense fellen en gang i blant. Ofte kan skitten snø og smørerester fra andre ski legges seg i fellen. Alle skismørings produsenter har egne produkter for rensing av fell.

Hvordan lagrer du ski med feller i sommersesongen?
Feller krever ingen spesiell bevaring i løpet av sommeren – bare behandle sålen som du normalt ville, og legg skiene bort for sommeren, helst i vertikal stilling. Ski med integrert fell bør ikke  lagres på veldig varme plasser, da limet kan slippe og fellene løsne.

Unngå å komme borti fellen med varmt smørejern når du «glider» sålen foran og bak fellen. Limet vil løsne. En fell som har løsnet i endene kan fint limes med lynlim.